Με μεγάλη επιτυχία η 1η Μαθητική Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ναύπλιο

Μαθητική δράση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18Απριλίου 2024, η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία των μαθητών και των καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου, του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου και του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σημερινή αιμοδοσία, συμμετείχαν για πρώτη φορά 40 νέοι αιμοδότες, οι οποίοι είναι 18 ετών.

Οι Μαθητές και οι Μαθήτριες της Γ’ τάξης των Λυκείων του Ναυπλίου με την συμμετοχή και την ευγενική προσφορά αίματος, απέδειξαν ότι η νέα γενιά έχει ωριμότητα, ευαισθησία και έντονο το συναίσθημα της προσφοράς και της Αλληλεγγύης!!!

Έδωσαν αίμα με την ελεύθερη βούλησή τους, όχι για να σβήσουν απουσίες, αλλά για να σβήσουν την αγωνία όσων μας χρειάζονται!

Στην σημερινή αιμοδοσία αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, εκτός από το άμεσο όφελος της λήψης πολύτιμων μονάδων αίματος, υπάρχει και κάτι ακόμα πολύ πιο σημαντικό: η δημιουργία νέων αιμοδοτών που αύριο θα γίνουν οι τακτικοί και συνειδητοί εθελοντές αιμοδότες!

Η επιτυχής έκβαση αυτής της 1ης Αιμοδοτικής προσπάθειας είμαστε πλέον βέβαιοι ότι, θα αποτελέσει την απαρχή για τη συνέχιση και την καθιέρωση μιας ετήσιας αιμοδοσίας στα Λύκεια του Ναυπλίου.

Τον χώρο της αιμοδοσίας επισκέφθηκαν, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Οικονομόπουλος Δημήτριος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Πολύδωρος Βασίλειος, η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου κα. Ματσιμάνη Νικολέτα, η Διευθύντρια του 2ου Γελ Ναυπλίου κα. Γρηγορίου Ιωάννα και ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπλίου κ. Κρεμύδας Γεώργιος οι οποίοι, αφού ευχαρίστησαν τον Γιατρό και τις Νοσηλεύτριες για το σημαντικό έργο που επιτελούν συγχάρηκαν στη συνέχεια τους παριστάμενους μαθητές για την ευγενική προσφορά αίματος.