Οδηγίες για την Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 και πρόγραμμα εξετάσεων

Η Επιτροπή με έδρα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, θα δέχεται τους υποψηφίους για την κατάθεση των δικαιολογητικών, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα, από την Τρίτη 18-06-2019 έως και την Παρασκευή 28-06-2019 (εκτός Σαββατοκύριακου), στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης (ΔΑΚ), οδός τέρμα Καλαβρύτων, σε αίθουσα κάτω από τις κερκίδες του στίβου.

1

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Αγωνίσματα Κλασσικού Αθλητισμού: ΔΑΚ Τρίπολης, Τέρμα Καλαβρύτων

Κολύμβηση: Κολυμβητήριο ΔΑΚ Τρίπολης

2

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΘΩΡΑΚΑ (με φωτογραφία, τύπου ταυτότητας, του υποψηφίου πάνω στην ακτινογραφία και ιατρική γνωμάτευση)
  2. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΠΤΙΚΗΣ ΟΞΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ.
  3. ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ (με ιατρική γνωμάτευση).

Μόνο οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν το αγώνισμα της κολύμβησης και παρουσιάζουν εμφανή σημάδια δερματικής πάθησης ή ανοικτές πληγές, θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσουν και βεβαίωση Δερματολογικής εξέτασης.

Οι ιατρικές εξετάσεις και βεβαιώσεις μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ ή ιατρό του Δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό.

Σε κάθε μία από αυτές πρέπει να αναγράφονται η ημερομηνία εξέτασης και το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου.

Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

4. ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ ή άλλο έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητας.

5. ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ από το Λύκειο ή τη «Βεβαίωση Πρόσβασης» όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου.

6. ΔΥΟ (2) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (τύπου ταυτότητας).

.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Αγωνίσματα αγοριών: ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ – ΔΡΟΜΟΣ 400μ. – ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ)

Αγωνίσματα κοριτσιών: ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ – ΔΡΟΜΟΣ 200μ. – ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι υποψήφιοι προσέρχονται στη Γραμματεία της Επιτροπής, καταθέτουν τα δικαιολογητικά και δηλώνουν την προτίμησή τους να εξεταστούν σε τρία (3) από τα τέσσερα (4) παραπάνω αγωνίσματα.

Μετά την έναρξη της πρακτικής δοκιμασίας δεν επιτρέπονται αλλαγές στις προτιμήσεις τους.

Αφού παραλάβουν το καρτελάκι υποψηφίου ξεκινούν τις πρακτικές δοκιμασίες επιλέγοντας ημέρα/ες εξέτασης σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις επισημάνσεις του.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα τρία (3) αγωνίσματα σε δύο (2) διαφορετικές ημέρες τουλάχιστον (π.χ. σφαίρα και μήκος τη μια ημέρα και δρόμο κάποια άλλη). Μόνο τις ημέρες που υπάρχει αγωνιστική ενότητα και το πρωί και το απόγευμα μπορούν να ολοκληρώσουν την εξέτασή τους την ίδια ημέρα. Αυτό γίνεται για την καλύτερη δυνατή απόδοση των υποψηφίων.

3

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 Υποψήφιοι που δεν δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ, στις προβλεπόμενες προθεσμίες, στην αίτηση – δήλωση που κατέθεσαν στο Λύκειό τους, ΔΕΝ μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες αυτές, διότι η αίτηση – δήλωση ήταν δεσμευτική.

 Όσοι απόφοιτοι διεκδικούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ με τη διαδικασία του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους, στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα σε νέα εξέταση.

 Σε περίπτωση που κάποια ημερομηνία εξέτασης της πρακτικής δοκιμασίας συμπίπτει με ημερομηνία εξέτασης Πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος, ή υπάρχει κάποιο άλλο σοβαρό κώλυμα προσέλευσης (π.χ. πρόβλημα υγείας), δύναται ο υποψήφιος να προσέλθει άλλη ημερομηνία, προσκομίζοντας ανάλογη βεβαίωση και σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις δυνατότητες που δίνει το συνημμένο πρόγραμμα.

 Οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να προσέλθουν σε οποιαδήποτε Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας.

 Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται η εξέταση του κάθε υποψήφιου σε μια μόνο επιτροπή.

Τηλ.: 2710230796

Συνημμένο